Bewaren

Een taart met marsepein/fondant moet eigenlijk het liefst niet in de koelkast, omdat dit niet goed is voor het marsepein/fondant.

Het marsepein/fondant kan daar erg van gaan 'zweten' en soms zelfs smelten!

De beste temperatuur is zo rond de 15 graden.

Maar... als er bijvoorbeeld slagroom in de vulling is verwerkt, zal de taart toch de koelkast in moeten.

Aan te raden is dan om de koelkast op de warmste stand te zetten. En wanneer deze eruit gehaald wordt, dan zo koel mogelijk houden.

De taart blijft zeker 2 a 3 dagen goed.

 

Invriezen

Ook kan de taart heel goed ingevroren worden, zonder dat er veel kwaliteitsverlies optreed. 

Zet de taart direct na aankoop in de kartonnen doos in de vriezer.

Of doe de taart in een pedaalemmerzak, en zet deze dan in de vriezer, wanneer je niet zo veel plaats hebt.

Wanneer je de taart nodig bent, haal je de taart uit de vriezer en zet deze de avond van te voren met doos/zak in de koelkast.

De taart ontdooit dan langzaam, en de kans op 'smelten' is dan gering.

De volgende morgen zonder doos/zak aan de lucht laten drogen buiten de koelkast op een zo koel mogelijke plaats. 

 

Snij-instructie: 

Soms is een taart te groot om hem' gewoon' in taartpunten te snijden.

Je zou dan hele dunne, lange plakjes krijgen, waarvoor je ook nog een hele grote borden nodig zou hebben!!

Daarom heb ik hieronder een snij-instructie geplaatst, die ik adviseer bij taarten vanaf 20 personen.

Zo krijg je een beetje een idee hoe je een grotere taart kunt aansnijden.

 

De 20 cm taart zou binnenin ook nog een ring kunnen worden gesneden, en hier kan je nog eens 2 personen uit halen.

 

 

                          Taart van ca 20 cm                                                 Taart van ca 25 cm     

 

 

                     Taart van 30 cm