TAARTEN INFORMATIE

 

  • Alle taarten worden gemaakt van een heerlijke luchtige biscuit gebak, in naturel biscuit of chocolade biscuit.
  • De taarten worden standaard gevuld met 2 lagen, waarvan een met banketbakkersroom/ vanille crème en tweede laag met een jam naar keuze. Voor een andere combinatie van vullingen wordt een kleine meerprijs berekend.
  • De taarten worden bekleed met fondant of marsepein ( in overleg) en standaard afgesmeerd met botercreme. 
  • Afsmeren met chocolade ganache is echt heerlijk; hiervoor geldt een meerprijs.
  • Marsepein is gemaakt van amandelen en suikerbakkerspoeder. De smaak van marsepein is minder zoet dan van fondant
  • Fondant is gemaakt van suikerbakkerspoeder. De smaak van fondant is wat zoeter dan marsepein.
  • Marsefond is half marsepein en half fondant, gemixt. 
  • Bloemen worden gemaakt van suiker pasta. Deze bloemen zijn geheel eetbaar en kunnen, indien gewenst lang bewaard worden.
  • Het is heerlijk om vers fruit in de taart te verwerken. Kies dan voor fruit van het seizoen dat loopt. Voor vers fruit wordt een meerprijs berekent, afhankelijk van de seizoensprijs.
  • Onder het kopje Tips op deze site staan enkele nuttige tips hoe je een taart moet bewaren en hoe aan te snijden
  • De rozen of orchideeën van een bruidstaart kunt u jaren lang bewaren. U kunt de bloemen verwerken in bijvoorbeeld een krans, of oase en afwerken met bijvoorbeeld tyllandsia, zo heeft u erg lang plezier van de suikerbloemen en een aandenken aan de bruidstaart.
  • Als topper voor een bruidstaart is het heel erg leuk om te maken van een dummy. Een dummy is een neptaart van piepschuim, die als topper helemaal wordt bekleed, zoals de rest van de taart, dus inclusief suikerbloemen of andere decoratie. Het leuke hiervan is dat het bruidspaar deze dummy kan bewaren als herinnering aan deze mooie dag. De dummy is onbeperkt houdbaar en blijft een tastbare herinnering aan de bruidstaart.